Schüssler-celzouttherapie

 

Theorie en achtergronden van Dr. Schüssler-celzouttherapie - de biochemie.

Het begrip ´biochemie`, afgeleid uit het Griekse bios: Leven en Chemie: de wetenschap der elementen, betekent ´chemie van het leven`, dus de leer van de chemische processen in het organisme.

Omdat de door hem medicinaal toegevoegde middelen in het lichaam natuurlijk voorkomende minerale zouten zijn, die de chemische processen in de cellen bevorderen (uitscheiding, celdeling, stofwisseling, enz.) noemde de arts

Dr.Schüssler zijn therapie: ´Biochemie` en de middelen ´Functiemiddelen'.

Dr. med. Wilhelm Schüssler (1821 - 1898) was algemeen arts. Hij had in Berlijn, Parijs, Giessen en Praag medicijnen gestudeerd, zijn staatsexamen gedaan en was gepromoveerd. Al tijdens zijn studie interesseerde hij zich voor de homeopathie van de Duitse arts Samuel Hahnemann (1755 - 1843) en in zijn praktijk maakte hij er ook gebruik van.

Nadat hij jaren met de homeopathie had gewerkt en daar goede resultaten mee bereikte, leek hij er niet echt tevreden mee te zijn. Hij had moeite met de grote hoeveelheid van de middelen. In zijn zoeken naar een methode, waar men met minder middelen toekon, herinnerde hij zich een werk van Prof. Virchow over de menselijke cellen.

Na een zoektocht langs werken van verscheidene deskundigen op gebied van fysiologie, pathologie, landbouwkunde (kunstmest), enz. kwam hij tot de

bevestiging: ´gezond blijven kan de mens alleen wanneer hij de nodige zouten in de nodige hoeveelheid en in de juiste verhouding bezit`, en hij stelde dat ´kalk, natrium, kalium, magnesium en ijzer in hun verbindingen met fosforzuren, zwavelzuren en chloor` alle ziekten en gezondheidsklachten, welke überhaupt te genezen zijn, op deze wijze te genezen.

Schüssler ontdekte dat na het overlijden van iemand die leed aan een gezondheidsprobleem, er één of meer celzouten in de as ontbraken of nauwelijks aanwezig waren.

Hij maakte zijn keuze uit 12 minerale zouten en ontwikkelde die voor behandeling van ziekten en gezondheidsklachten.

Werking: Celzouten werken allen op cellulair niveau, juister gezegd:

celzouten werken aan het celmembraam door signaalfunctie met als drievoudig

resultaat:

1. Depolarisatie van de celmembramen

2. Verbetering van de cel-ademhaling

3. Biologische stimulans

De zouten worden verwreven, zodat er vrije ionen ontstaan. Niet gepotentieerd zodat ze makkelijk als lichaamseigen stoffen in het lichaam worden opgenomen via de speekselklieren.

Na mijn lessen in deze materie, heb ik nu de mogelijkheid U deze vorm van ´healing` aan te bieden, die qua kosten zeer wel te dragen zijn.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

 

  Terug